Benvinguts! Wellcome!

Ja fa tres anys que a l'Escola Rocaprevera vam iniciar el Projecte Arts. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària reben les classes d'Educació Visual i Plàstica en llengua anglesa. Engrescats pels bons resultats obtinguts, aquest curs l'hem començat a introduir a l'ESO.
Aquest bloc pretén ser un recull dels treballs més significatius realitzats pels alumnes, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO.
El nom del nostre bloc és un petit homenatge al gran pintor Vincent Van Gogh i a la seva extraordinària obra. Com podeu observar, el fons també està inspirat en les creacions de Gustav Klimt.

dilluns, 27 de febrer del 2012

AUTORETRAT AMB HISTÒRIA. 2n ESO


Les imatges ens poden explicar moltes coses.  Hi ha artistes que han utilitzat les seves obres per parlar d'ells mateixos i de la seva història.  Aquest és el cas de Frida Kahlo, una pintora mexicana que utilitzava la simbologia de les imatges per mostrar la seva vida i el seu sofriment. 
Frida Kahlo - Autoretrat amb collaret d'espines

L'objectiu d'aquesta activitat és explicar qui som cadascú de nosaltres a partir de les imatges.  Per això l'anomenarem "Autoretrat amb història".  Aquesta activitat està basada en l'activitat anomenada "Un trocito de mi historia"  del fantàstic bloc Educación Plástica con Mayalen , de Mayalen Piqueras.

Farem el següent:
  1.  Veurem el documental "Frida Kahlo, vida y tiempos" per tal de familiaritzar-nos amb la història d'aquesta genial pintora. 
  2.   En el web "Los fans de Frida" podrem veure les seves obres i comprendre el seu significat.
  3.  Activitat plàstica "Autoretrat amb història":  es tracta de realitzar un autoretrat utilitzant una fotografia i diferents elements plàstics en forma de collage que ens ajudin a saber qui ets i com ets.  Abans de començar a retallar i pintar et caldrà PENSAR en tu mateix i la teva identitat.  Per fer-ho, hauràs de fer 3 llistes amb les teves característiques:
    1. Identitat a partir de l'estil: colors que t'agraden, roba (hippy, pijo, gòtic...), estils musicals (hip-hop, punk, heavy, rocker,...)
    2. Identitat a partir dels objectes: els objectes més importants en la teva vida: mascotes, estris electrònics (ordinador, telèfon mòbil), instruments musicals, esports, llibres, llocs, habitacions, banderes, hobbies...
    3. Identitat a partir d'un mateix: com ets físicament (color de la pell, del cabell, textura del cabell, colors dels ulls, ...), els teus desitjos, les teves il·lusions...
Aquestes llistes t'ajudaran a seleccionar el que t'agradaria ensenyar de tu en l'autorretrat.
Quan tinguis les tinguis, serà l'hora de pensar en la foto sobre la qual treballaràs.  La foto l'hauràs de fer a casa i portar-la impresa a la classe següent.  Ha de ser una foto que digui molt de tu, per tant, PENSA en: l'enquadrament, la postura que agafaràs, la mirada, la roba que portaràs, el pentinat, etc, etc, etc.

Aquí tens unes mostres per inspirar-te, extretes del bloc de Mayalen Piqueras i realitzades pels seus alumnes de 2n d'ESO:



1 comentari: